Acasă » Informari » A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii nr. 6/4.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență 05.02.2021

A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii nr. 6/4.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență 05.02.2021

⚠ A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii nr. 6/4.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care intră în vigoare astăzi, de la ora 18:00.

Astfel, persoanele care sosesc în România venind din aceste state vor sta în carantină timp de 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din perioada de carantină după zece zile, dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ.

❗❗ De asemenea, începând cu 1⃣2⃣ februarie a.c., va fi obligatorie prezentarea unui test PCR negativ, realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară, potrivit art. 2 din aceeași hotărâre.

Exceptați vor fi:

🔵 copiii sub 3 ani.

🔵 persoanele care au primit de cel puțin zece zile a doua doză de vaccin. Dovada efectuării vaccinului se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara ţării.

🔵 persoanele care au fost confirmate pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la sosirea în ţară.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare