Acasă » Stiri » Un nou obiectiv sportiv modern în comuna Moțca. Valoarea de investiție este de peste 12.000.000 lei

Un nou obiectiv sportiv modern în comuna Moțca. Valoarea de investiție este de peste 12.000.000 lei

Cetățenii comunei Moțca, în special tinerii, vor beneficia în curând de o nouă investiție. Este vorba despre o sală de sport cu tribună de 180 locuri. Promotorul proiectului, primarul Constantin Serioja Hobincă, a declarat pentru Jurnalul Regional faptul că obiectivul se află deja în procedura de licitație și că odată cu implementarea acestuia, în comuna Moțca se va construi una din cele mai mari săli sportive din variantele propuse.

„Vom avea o sală de sport de 180 de locuri cu tribună. Proiectul a intrat pe linie dreaptă iar la ora actuală se află în procedura de licitație. Este finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI) iar valoarea acestuia este deocamdată de 12.895.137, 12 lei cu tot cu TVA. Spun „deocamdată” deoarece prețurile nu au fost actualizate la creșterile de pe piață”, a declarat primarul. Ca locație, noua sală de sport va fi construită lângă fostul C.A.P. de la intrare în sat dinspre Boureni.

Proiect pentru finalizarea asfaltărilor pe drumurile sătești

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pua la dispoziţia autorităţilor locale o platformă digitală https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanţare pentru proiectele de construcţie şi modernizare a drumurilor, a reţelelor de apă şi canalizare, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”. Ca urmare primarul comunei Moțca a realizat documentația în vederea depunerii pentru finanțarea unei lungimi de 8470 m de drum sătesc.

„Avem toate utilitățile în comună: apă, canalizare și gaz și ne dorim să terminăm cu asfaltarea drumurilor. Acest proiect a mai fost depus în trecut la Ministere cu scopul de a obține finanțare pe diferite programe dar din păcate ni s-a transmis că nu mai sunt fonduri. Vom depune cereri pe toate segmentele de finanțare care vor fi până ce ne vom duce planul la sfârșit”, a mai spus Constantin Serioja Hobincă.

Investiții și din Bugetul comunei

Din Bugetul Local de Venituri și Cheltuieli au fost alocate fonduri pentru amenajarea parcărilor din fața primăriei și din curtea din interior. De asemenea, edilul șef al moțcanilor a luat decizia de a amenaja și parcarea din fața școlii cât și din curtea unității. În funcție de banii dispuși la bugetul local se va continua cu reabilitarea sau modernizarea altor obiective.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *