Acasă » Stiri » Investiții în educația online la Moțca. Sute de tablete pentru elevii din comună

Investiții în educația online la Moțca. Sute de tablete pentru elevii din comună

Unitățile de învățământ din comuna Moțca vor fi dotate cu 505 tablete pentru elevi, 20 de laptopuri pentru cadrele didactice și 10 camere web pentru conferințe, în cadrul unui proiect de peste 598.000 de lei. 

Primăria comunei Moțca a început de astăzi împărțire de tablete cu acces la Internet și dotări IT în cadrul proiectului pentru îmbunătățirea infrastructurii în domeniul educației, în unitățile de învățământ din localitate. Primarul Constantin Serioja Hobincă a declarat că valoarea investiției este de 598.566,39 lei. Cu acești bani au fost cumpărate 505 tablete pentru toți elevii din școli, în afară de micuții de la grădinițe, 20 de laptopuri pentru cadrele didactice și 10 camere web pentru conferințe. Partea de cofinanțare a administrației locale este de 50.000 lei

Astfel, având în vedere situația actuală de pandemie, conducerea primăriei dorește dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților să se poată desfășura online, și în condiții de siguranță. Echipamentele respective sunt necesare desfășurării activităților didactice în mediul online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

sursa: https://jurnalulregional.ro/investitii-in-educatia-online-la-motca-sute-de-tablete-pentru-elevii-din-comuna/


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *