Acasă » Stiri » Proiecte cu fonduri europene, în perspectivă, pentru comuna Moțca

Proiecte cu fonduri europene, în perspectivă, pentru comuna Moțca

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se face cunoscut și în comuna Moțca. Asta după ce primarul Constantin Serioja Hobincă a pregătit documentații pentru accesare de noi fonduri. În altă ordine de idei, se dorește a se extinde camerele de supraveghere pe raza comunei, înființarea a 3 km de piste pentru bicicliști care poate fi folosită și de pietoni pe lângă drumurile comunei cât și realizarea a 5 stații de încărcare electrică pentru mașini.„Prin Componenta 10 a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR – n.r.) avem făcute documentații în vederea modernizării sistemului de supraveghere video din întreaga comună. Asta înseamnă că dorim să amplasăm un număr de 43 camere de supraveghere video pentru siguranța cetățenilor. Din cele 43 de aparate, un număr de 15 camere vor fi montate în satul Boureni și alte 28 în Moțca. Valoarea proiectului este de 70.000 euro.

De asemenea, tot prin PNRR, avem documentații pentru înființarea a 3 km de pistă pentru bicicliști pe raza comunei. Este un proiect care ajută și la partea pietonală. Valoarea pe acest proiect este undeva la 169.000 Euro”, a declarat pentru Jurnalul Regional primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă.Tot prin fonduri din afara bugetului local al comunei sunt documentații pregătite pentru înființarea a 5 stații de încărcare electrică. Două vor fi la școala din Moțca, una la viitoarea sală de sport din Moțca și alte două stații în satul Boureni, la intrare pe drumul comunal DC 111.

„Aici, valoarea proiectului ar fi de 1.200.000 lei. Am făcut demersuri și pentru solicitarea unui microbuz electric. Deocamdată nu sunt lansate toate ghidurile de finanțare. Însă, suntem pregătiți cu tot ce trebuie ce ține de noi. Prin fonduri guvernamentale dorim să accesăm proiecte pentru înființarea a două platforme: una de gunoi de grajd și cealaltă de materiale de construcții. Documentațiile necesare sunt pregătite, avem Hotărâri de Consiliu Local date și aprobate și așteptăm solicitările celor de la ministerele abilitate”, a mai explicat primarul comunei Moțca.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *