Acasă » Stiri » Primarul Serioja Hobinca face demersuri pentru infiintarea unui parc industrial pe 20 ha in comuna MOTCA

Primarul Serioja Hobinca face demersuri pentru infiintarea unui parc industrial pe 20 ha in comuna MOTCA

Primăria municipiului Pașcani a primit o adresă din partea Consiliului Județean (CJ) Iași prin care i se cerea să pună la dispoziție o suprafață de teren în vederea realizării în viitorul apropiat, în zona, a unui parc industrial. Asta mai ales că se discută de ceva timp despre dezvoltarea zonei Moldovei prin înființarea autostrăzii Tg. Neamț – Iași – Ungheni. Totodată, o adresă în acest sens, tot de la CJ, a primit și Primăria Moțca, o comună la fel de avantajată pe autostradă ca și municipalitatea.

Constantin Serioja Hobincă, primarul comunei Moțca a reușit să răspundă în timp util la adresă și a identificat deja o suprafață de teren mai mult decât necesară pentru implementarea unui proiect de investiții economice regionale. Mai mult decât atât, edilul șef al moțcanilor a declarat pentru Jurnalul Regional că indiferent de strategia celor de la CJ, în cazul în care nu vor fi de acord cu proiectul, va face tot posibilul ca să atragă investitori în zonă.

„20 de hectare sunt deja identificate și urmează a fi puse la dispoziția investitorilor pe raza comunei Moțca. Este vorba despre o suprafață de teren, cea mai apropiată de viitoarea autostradă „Unirii”. Chiar dacă Consiliul Județean Iași nu va lua act de răspunsul nostru, în urma solicitării primite de la ei, privind identificarea unei suprafețe de teren în vederea înființării unui parc industrial, vom pune la dispoziție o suprafață de 20H de teren pentru potențiali investitori. Terenul îl avem și vom da o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Ca și zonă, după cum arată proiectul privind viitoarea autostradă, suntem cei mai apropiați de ea. Intenția noastră este de a atrage investitori în zonă și de a le oferi, atât cât ține de noi, facilități pentru dezvoltarea comunității”, a declarat primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare