Acasă » Stiri » Iluminat modern în comuna Moțca. 650 de lămpi vor fi montate în localitate

Iluminat modern în comuna Moțca. 650 de lămpi vor fi montate în localitate

Comuna Moțca a primit aprobarea finanțării unui proiect privind sprijinirea eficienței energetice. Un număr de 650 de lămpi vor fi montate în localitate, asemănătoare celor montate deja în intersecția spre fostul CAP din Moțca. Primarul Constantin Serioja Hobincă a precizat că valoarea proiectului este de 993 955 lei iar finanțarea se face prin Administrația Fondului pentru Mediu.

„S-a aprobat proiectul cu privire la sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public sesiunea 24 iulie-22 sept 2020. Ca urmare, în comună vor fi montate 650 de lămpi cum sunt cele din intersecția spre CAP. Odată cu finalizarea acestui proiect vom îmbunătăţi sistemul de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, factura publică pe care într-un final tot cetățeanul de rând plătește prin taxele şi impozitele sale”, a spus primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă.

Precizăm că Programul de Iluminat public stradal este finanţat din fonduri proprii ale Administraţiei Fondului pentru Mediu provenite din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *