Acasă » Stiri » Încep lucrările la podul de la Șcheia. Traficul greu deviat pe alte rute

Încep lucrările la podul de la Șcheia. Traficul greu deviat pe alte rute

Marti, 11 mai, încep lucrările la podul peste raul Siret de pe DN 28, din localitatea Șcheia, județul Iași. Cu această ocazie, vor fi instituite o serie de restricții, după cum urmează:

  • circulația vehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 t se va desfășura pe traseele: DN 2 – Casa de apă – Moțca – DN 28A Pașcani – DN 28A Tg. Frumos și retur; DJ 208R Șcheia – DJ 208 Mircești – DJ 208 Mogoșești – DN 28A Pașcani – DN 28A Tg. Frumos și retur;
  • traficul ușor se va desfășura pe un sens, alternativ, semaforizat.

Restricțiile vin ca urmare a aprobării, de către CNAIR și IGPR – Direcția Rutieră, a managementului de trafic aferent contractului privind lucrările de întreținere periodică la obiectivul menționat

Podul de la Șcheia are o lungime totală de 236,90 m, iar în urma expertizelor au fost constatate degradări atât la structura de rezistență a suprastructurii podului, precum și la nivelul căii de rulare.

Cu acest prilej, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul temporar produs în trafic, cu recomandarea de a circula cu atenție pe sectoarele menționate și cu respectarea semnalizării instituite.

Lucrările sunt executate de asocierea  SC MARISTAR COM SRL (lider) – SC CROBO STONE SRL, în baza unui contract în valoare de 4.038.246,58 lei fără TVA și o durată de execuție a lucrărilor de 8 luni. Lucrările cuprind reparații la infrastructură și suprastructură, la calea de pod și rampele de acces.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare